Værdier og CSR

Samfundsansvar og CSR-strategi

Hos Miss Bagel arbejder vi løbende på at forbedre og tage ansvar for os selv og verden omkring os.
 
Vi har ikke en række fastlagte mål, vi skal leve op til. Vi betragter CSR-arbejdet som en løbende og dynamisk proces. Vi udfører analyser, retter til og arbejder hele tiden hen imod initiativer og løsninger, der giver mening i vores produktion, i verden omkring os og for vores ansatte.
 
Den seneste årrække har vi bl.a. arbejdet med følgende CSR-områder:
 
 

Emballage og genbrug

FSC certificeret papkasser:

Fra 2020 er vi begyndt at bruge papkasser der er lavet af træ fra FSC certificeret skovbrug. Over tid satser vi på at alt pap vil være FSC certificeret.
 
Genbrug af plast & papir:

Vi samler og sortere alt det affald vi kan og sender det derefter til genbrug. Bl.a. gennemsigtigt plast, pap & papir, samt madaffald (se længere nede i teksten). Den plastfolie vi pakker vores 4-pak bagels i, når de sælges i detailhandlen, er designet til at kunne genanvendes. Folien skal sorteres som blød plast.
 
 

Dansk mel

I vores bagelproduktion bruger vi næsten udelukkende kerner og mel produceret i Danmark, mærket med NaturAks. NaturAks betyder at kerner og mel er kontrolleret for både stråforkortere og nedvisningsmidler, hvilket er bedre for miljø og mennesker.
 
 

Overskudsmad til velgørenhed

Vi står med jævne mellemrum med friske fødevare der af den ene eller den anden årsag ikke kan sælges til vores faste kunder. I stedet for at kassere maden har Miss Bagel en række velgørende organisationer som vi samarbejder med.
 

Fødevarebanken er en organisation der leverer frisk overskudsmad til herberg og varmestuer rundt om i Danmark. Maden bliver herefter tilberedt og delt ud til socialt udsatte.
 
Madkassen er et lokalt madspildsprojekt som indsamler overskudsmad og uddeler det gratis til økonomisk trængte borgere.
 
 

Sponsoraftaler

Vi har den store fornøjelse at have et rigt foreningsliv i vores lokalområde. Dem støtter vi selvfølgelig op om når vi kan.
Bl.a. kan nævnes:
  • Helsingør Svømmeklub
  • Espergærde Idrætsforening Forening
  • Espergærde Fodboldklub & FC Helsingør, Kronborg C